Lichaamscontour massage

Lichaamscontour massage

Waar de relaxatiemassage en sportmassage zich grotendeels op de spieren richten, en de manuele lymfedrainage gericht is op het lymfestelsel, richt de lichaamscontour massage zich op de huid. Wanneer iemand is afgevallen en de huid zich niet in hetzelfde tempo heeft aangepast, of bij klachten zoals sinaasappelhuid kan toepassing van deze techniek ervoor zorgen dat het huidweefsel zichzelf kan vernieuwen en verstevigen.

Door middel van huidmobilisatietechnieken wordt een stimulatie van het weefsel bekomen, bindweefsel verklevingen worden losgemaakt en de doorbloeding neemt toe waardoor het metabolisme van de cellen verbetert.
Deze massage is redelijk intensief en niet gericht op het bekomen van een ontspannend effect. Afhankelijk van de toestand van de huid kan de techniek pijnlijk aanvoelen, dit is echter nodig om het effect te bekomen.
Je kan deze techniek vergelijken met mechanische technieken zoals lpg waarbij de huid wordt opgetild, gerold, trillingen worden toegepast etc. Net zoals bij de manuele lymfedrainage is het voordeel hier dat een betere afstemming op de behoefte van het huidweefsel mogelijk is.

Om een gunstig effect te bekomen is aan te raden deze behandeling in een reeks sessies toe te passen.