Sportmassage

Zoals bij elke massage starten we ook de sportmassage met een korte intake.
Tijdens dit gesprek kan je aangeven welke spiergroepen de grootste aandacht nodig hebben en welke klachten je eventueel hebt gemerkt. Ook wanneer je geen sport beoefent kan je deze behandeling kiezen.
De sportmassage is natuurlijk een echte deep tissue massage, gespannen spieren kunnen dus ook erg gevoelig zijn tijdens de massage.
De techniek bestaat uit het diep masseren van de spieren, losmaken van bindweefsel verklevingen en dit eventueel in combinatie met stretching technieken. Ook kan ervoor worden gekozen om aanvullend cupping te gebruiken of met het massagepistool te werken om de spieren dieper te kunnen behandelen.


Een sportmassage kan zowel voor of na een sportactiviteit toegepast worden. Waarbij voorafgaand aan de activiteit de doorbloeding van de spier kan gestimuleerd worden maar ook een moment van mentale rust kan ontstaan wat concentratie en prestatie ten goede kan komen.
Na een sportactiviteit helpt een diepgaande massage de opgebouwde afvalstoffen af te voeren.
Bij kleine kwetsuren kan het correct stimuleren van de weefsels tot een beter herstel leiden.

Na de sportmassage is het aangewezen om voldoende water te drinken zodat vrijgekomen afvalstoffen beter kunnen afgevoerd worden.

Vermoed je een kwetsuur? Dan kan het aangewezen zijn om de spiervezel eerst enkele dagen rust te gunnen. Overleg met de massagetherapeut kan ook steeds per mail, zo nodig zal een verwijzing naar arts en/of kinesist gebeuren.