Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een methode waarmee plaatselijk vet kan verwijderd worden door middel van koude. Het “bevriezen van vet” is met name een effectieve behandeling voor hardnekkig vet op de buik, heupen en rug.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat onderhuids vetweefsel van nature meer kwetsbaar is voor koude dan het omliggend weefsel.

  • Door blootstelling aan intense koeling wordt vetcel apoptose veroorzaakt, dit is een natuurlijke en gecontroleerde dood van de vetcel
  • De aangetaste cellen worden afgebroken door het lichaam, waardoor de dikte van de vetlaag minder wordt
  • Lipide van de vetcellen komt vrij en worden door het lymfestelsel en de lever verwerkt en afgevoerd.
  • Als gevolg van dit effect zal de vetlaag geleidelijk verminderen. Gemiddeld verdwijnt er al zo’n 20% van de vetcellen na 1 behandeling.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandeling is bedoeld voor mensen met een gezonde levensstijl en normale BMI die van een kleine hoeveelheid plaatselijk vet (buikje, love handles) af willen. Eén behandeling kan al een bevredigend resultaat geven, maar vaak wordt gekozen om meerdere behandelingen te doen. Gemiddeld wordt gekozen voor 3 behandelingen, maximaal wordt aangeraden om 5 behandelingen op dezelfde zone uit te voeren.

Hoe verloopt de behandeling?

Vóór de aanvang van de behandeling plannen we een kort intakegesprek. Tijdens deze kennismaking bekijken we de zone die je wenst te behandelen en overlopen we de details van de behandeling. Hierna wordt een vervolgafspraak gepland op een later tijdstip.

Tijdens de behandeling wordt het apparaat op de huid geplaatst en zal het een deel van de huid “opzuigen” tussen twee verkoelende panelen. De temperatuur van de huid zal enkele minuten verhoogd worden om de doorbloeding te verbeteren en het shock effect op de vetlaag te vergroten. 
Vervolgens zal de temperatuur verlaagd worden, ingesteld op de dikte van de vetlaag, met een laagste punt van -9°C. De behandeling neemt ongeveer 60 minuten in beslag, tijdens de behandeling kan u gerust een boek lezen of naar muziek luisteren.


Na de behandeling

Eén van de voordelen van cryolipolyse is dat het, in tegenstelling tot liposuctie, geen invasieve techniek is. Hierdoor kan je direct na de behandeling weer verder met je dagelijkse activiteiten.

Resultaten

Het eerste resultaat van de behandeling is na 3 à 4 weken zichtbaar. De meest uitgesproken resultaten zijn zichtbaar na ongeveer 2 maanden.
Door het zuiveringssysteem van het lichaam kan het resultaat tot 6 maanden na de behandeling nog verbeteren.

CRYOLIPOLYSE
Intake cryolipolyse bij boeking van de behandeling wordt de prijs van de intake in vermindering gebracht (15')€ 5
Cryolipolyse kleine zone plaatsing van1 klein kopstuk (max. 1u15)€ 70
Cryolipolyse medium zone plaatsing van 1 medium kopstuk of 2 kleine (max.1u15)€ 140
Cryolipolyse grote zone plaatsing 2 medium kopstukken (max 1u15) € 160