Lomi Lomi massage

De oorsprong van de Lomi Lomi massagestijl

Deze harmonieuze, ritmische massage vond haar oorsprong op het eiland Hawaï.
De traditionele massage werd daar doorgegeven van generatie op generatie en behoorde eigenlijk tot een tempelritueel.
Dit tempelritueel werd gegeven door de zogenaamde Kahuna’s (meesters). Lichamelijke spanningen en negatieve emoties werden tijdens het ritueel verwijderd.
Tot voor kort was er niets bekend over deze prachtige massagevorm, omdat tot 1970 door de regering werd verboden ze uit te oefenen.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden en wrijven”, het woord is verdubbeld omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt.
Een lomi lomi massage is een holistische massage, tijdens de behandeling wordt het gehele lichaam telkens in een vloeiende beweging aangeraakt.
Ook blijft de massagetherapeut zelf continu in beweging en wordt de energie van deze beweging, de aarde en adem doorgegeven aan de klant.
De massage is als het ware een dansritueel uitgevoerd op het lichaam, waarbij naast de handen vooral ook de onderarmen gebruikt worden.
De techniek weerspiegelt ook wel de ritmische beweging van kabbelend water, sprankelende watervallen en krachtige oceaangolven. Het lichaam wordt rustig en komt weer in zijn eigen natuurlijke ritme. De “Mana” ofwel vitale energie stroomt hierdoor sterker.

Hoe verloopt de massage?

Bij de Lomi Lomi massage gebruiken we meer olie dan bij een relaxatiemassage. Hierdoor kan de masseur lange en vloeiende bewegingen maken. Omdat deze bewegingen lang en vloeiend zijn wordt de massage als heel ontspannend ervaren. Anderzijds kan de masseur met de onderarm ook veel kracht zetten en kan de massage dus, indien gewenst, stevig en intens zijn.
Na de massage kan eventueel een douche worden genomen, deze optie kan u selecteren bij het plannen van de boeking.

LOMI LOMI MASSAGE
Massage 60 minuten
massage van de achterzijde van het lichaam
€ 57
Massage 90 minuten€ 77
Massage 120 minuten€ 96